Yulafla Kahvaltı Ekmeği Yapıyoruz

Yulafla Kahvaltı Ekmeği Yapıyoruz

 

Ekmeğin tarihine kısa bir göz attığımızda tahılın, suyun ve mayanın karıştırılmasıyla yapılan, taş fırınlarda pişirilen bir tariften bahsedebiliriz.  Mayanın kullanımı Mısır’da keşfedilmiş ve böylelikle daha kabarık ve hafif ekmekler elde etmeye başlanmış. Sanayi Devrimi ile unlu mamuller daha yaygın olarak üretilebilmiş. Günümüzde farklı kültürlerde ve bölgelerde çeşitli ekmek türleri bulmak mümkün. Ekmeğin üretim süreci modern teknoloji ve farklı malzemelerin kullanımıyla daha çeşitli hale gelmiştir. Biz de bu yazımızda un kullanmadan yulafın yardımıyla nefis ve bir o kadar farklı bir kahvaltı ekmeği tarifi veriyoruz. Bu ekmekle sabah kahvaltılarınız sıcak ekmek kokusuyla dolacak.

 

Malzemeler:

 

2 Su Bardağı Fellas Glutensiz Yulaf Ezmesi

1 Su Bardağı Badem Unu

1/2 Su Bardağı Keten Tohumu (öğütülmüş)

1/4 Su Bardağı Chia Tohumu

1 Tatlı Kaşığı Karbonat

1/2 Tatlı Kaşığı Tuz

4 Adet Büyük Boy Yumurta

1 Su bardağı Süt (Bitkisel Süt Tercih Edilebilir)

1/4 su bardağı Zeytinyağı

 

Yapılışı:

 

Öncelikle fırını 200 °C'ye ayarlayıp ısıtalım. Geniş bir karıştırma kabında yulaf ezmesi, badem unu, keten tohumu, chia tohumu, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kâsede yumurtaları çırpın. Çırpılmış yumurtaları kuru malzemelere ekleyin. Süt ve yağı da ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın. Homojen bir hamur elde etmek için karışımı iyice çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış bir ekmek kalıbına dökün (isterseniz küçük porsiyonlara da bölebilirsiniz). Fırının derecesini 180’e ayarlayıp 40-45 dakika boyunca kürdanla kontrol ederek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ekmek kalıbında bir süre (ilk sıcağı çıkana kadar) soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Bu unsuz yulaflı ekmek, glütensiz ve düşük karbonhidratlı bir alternatif sunar. Malzemeleri değiştirebilir ya da içine ceviz, fındık ya da zeytin gibi farklı doku verecek ürünler dahil edebilirsiniz. Kendi imzanızı atacağınız güzel bir yulaflı sabah kahvaltısı ekmeği yapmanız mümkün. Afiyet olsun!

Etiketler: yulaf
Haziran 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.