Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, buğdaygiller ailesinin bir üyesidir. Son yıllarda tüketimi dünyada oldukça yüksektir. Bazı malzemelerle harmanlanarak öğün olarak tüketilebilir. Fellas Yulaf Ezmesi, %100 doğal, şeker ilavesiz, glütensiz, katkısız ve koruyucusuz olarak hazırlanır ve paketlenerek satışa sunulur. Düşük kalorili bir üründür ve lif bakımından oldukça zengindir. Vegan beslenen kişilerin de mutfağında sıkça tüketilir. Sporcular ve diyet yapan kişiler tarafından tercih edilen yulaf ezmesi, insan bedenine fayda sağlayan birçok besin değerini bünyesinde barındırır. Uzun süre tok tuttuğu için kişinin kilo kontrolü sağlamasına yardımcı da olur. Fellas Glütensiz Yulaf Ezmesi, her tanesi özenle seçilmiş Jumbo yulaftan incecik çekilmiştir. Ürüne sahip olmak için kategoriyi inceleyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi Nedir?

Yulaf, en sağlıklı tahıl çeşitlerinden bir tanesidir. Düşük kalorili ve glütensiz içeriği ile kişiye dengeli bir beslenme öğünü sunar. Kahvaltı menülerinde yulaf ezmesi olarak tüketilir. Çeşitli tuzlu tatlı hamur işlerinin yapımında da kullanılır. Cilde olan faydasından dolayı maske olarak da tercih edilir. Kilo vermenize yardımcı olan bu ürün ayrıca kalp sağlığınızı korumada ve sindirim sisteminizi dengelemede de oldukça destekleyici bir besin kaynağıdır.

 

Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır?

Bir diğer adı yulaf lapası olarak da bilinen yulaf ezmesi; yulafın suyla haşlanarak ezilmesinden meydana gelir. Raf ömrünü uzatmak için kurutularak paketlenir. Tüketimi oldukça pratik olan bu ürün sağlıklı atıştırmalık isteyen herkesin beslenme menüsünde yer verilir.

 

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir? Neyle Tüketilir?

Yulaf ezmesi bazı malzemelerle karıştırılarak tuzlu ya da tatlı tüketilebilir. Bazı sağlıklı tariflerde ise un yerine bağlayıcı bir malzeme olarak kullanılır. %100 doğal, şeker ilavesiz, glütensiz, katkısız ve koruyucusuz olarak üretilen Fellas Yulaf Ezmesi yüksek lif içerir ve düşük kalorili bir üründür. Ürünü süt ya da yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. Lezzet vermesi için kuru ya da taze meyve, kavrulmamış kuruyemiş, yağlı tohumlar, bal, pekmez, bitter çikolata ve tahin gibi malzemeleri damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Ürünü bir kasede kaşık yardımıyla yiyebileceğiniz gibi robottan geçirerek içecek olarak da beslenme listenizde yer verebilirsiniz. Ya da sade yoğurda önerilen miktarda ekleyerek az malzemeyle de tercih edebilirsiniz.

 

Her Gün Yulaf Yemek Doğru Mu?

Her gün düzenli yulaf ezmesi tüketmek metabolizma hızının artmasını destekleyebilir. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler için ideal bir besin kaynağıdır. Sporcular da yağ kütlelerini azaltmak kas kütlelerini artırmak için beslenme listelerine ekleyebilirler. Zengin lif kaynağına sahip olan ürün kişiyi uzun süre tok tutarak kilo vermesine yardımcı olur. Yulaf ezmesinin içinde yavaş karbonhidrat olduğu için uzun sürede yakılır ve bu durumda kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur.

 

Yulaf Ezmesi Ne Kadar Yenmeli?

Günlük tüketilmesi gereken yulaf ezmesi miktarı kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Yaş, cinsiyet, günlük aktivite miktarı ve gün içinde tüketeceği diğer besinler gibi birçok dinamit bu miktarı değiştirebilir. Bu sebeple özel bir beslenme sürecindeyseniz ne kadar yulaf ezmesi tüketmeniz gerektiğini beslenme uzmanınız size belirtecektir. Ortalama bir bilgi için ise günlük 8 kaşık yulaf ezmesi tüketimi yine ortalama %15 protein ihtiyacını karşılar. Bünyesinde bulunan E vitamini sayesinde antrenmandan sonra zedelenen kas liflerinin hızlı yenilenmesine katkı sağlar.

 

Kahvaltıda Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?

Kahvaltıda yulaf ezmesi süt ya da yoğurtla karıştırılarak yenilebilir. Bu karışıma sevdiğiniz diğer sağlıklı besinleri ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz. Süt ve yulafı karıştırdıktan sonra mikro dalgaya koyarak biraz ısıtabilirsiniz. Hatta üstüne biraz tarçın dökerek farklı bir karışım elde edebilirsiniz. Bir süt tatlısı havasında bu tarifi keyifle yiyebilirsiniz. Lezzetin biraz daha koyulaşması için hazırladığınız tarçınlı, sütlü ve yulaf ezmeli kasenizi mikro dalgaya koyarak ısıtabilirsiniz. Koyu diyet dönemlerinizde tatlı krizlerinizin önüne bu tip yulaflı tariflerle geçebilirsiniz. Günün ilk öğünü olan kahvaltıda tükettiğiniz yulaf ezmesi size gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar. Ayrıca yüksek lif miktarından dolayı uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur.

 

Yulaf Ezmesi Yoğurtla Nasıl Yenir?

Yulaf ezmesi sabah kahvaltısında ya da hafif geçirmek istediğiniz diğer ana öğünlerde süt kadar yoğurtla da karıştırılarak da tüketilir. Yoğurt sade olabileceği gibi kendinden meyve aromalı da kullanılabilir. Ya da sade yoğurtla birlikte ürüne bal, pekmez, tahin, kuruyemiş, kuru ya da taze meyve eklenerek lezzeti zenginleştirilebilir. Ya da sütte olduğu gibi tarçın katılarak da farklı bir lezzet elde edilebilir.

 

Yulaf Ezmesi Sütle Nasıl Yenir?

Yulaf ezmesini sabah kahvaltısında, ara öğünlerde ya da hafif geçiştirmek istediğiniz herhangi bir ana öğünde sütle birlikte tüketebilirsiniz. İçine sevdiğiniz baharatlardan, meyvelerden ve kuruyemişlerden ekleme yapabilirsiniz. Sütü ılıtarak yulaf ezmesine ekleyebileceğiniz gibi soğukta ekleyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi Ne Zaman Yenir?

Yulaf ezmesi sabah, öğle ya da akşam öğünlerinde tüketilebilir. İsterseniz ara öğünlerinizde de önerilen miktarda yulaf ezmesini tüketebilirsiniz. Özellikle sindirim sisteminizin gün boyu çalışmasını istiyorsanız sabah öğünlerinizde yulaf ezmesini tercih edebilirsiniz. Ya da hafif bir akşam yemeği arayışı içindeyseniz süt ya da yoğurtla birlikte yulaf ezmesini yiyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesiyle Neler Yapılır?

Yulaf ezmesiyle tatlı ya da tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz. Diyet dönemlerinde yulafla kıvam alan birçok tatlı çeşidini deneyebilirsiniz. Özellikle tatlı krizlerinizde süt ve yulafı pişirip içine sevdiğiniz aromaları katarak sütlaç hazırlayabilirsiniz. Ocaktan aldıktan sonra kaselere bölüştürüp üzerine kavrulmamış fındık taneleriyle süsleyebilirsiniz. Biraz tatlı tüketme hakkınız varsa fındıkların üstüne bir çay kaşığı yardımıyla pekmez ve tahin gezdirebilirsiniz. Ya da yine kıvam alması için kurabiye tariflerinizde un yerine yulaf ezmesi kullanabilirsiniz. Yulaf ezmesinden sağlıklı smoothieler de hazırlayabilirsiniz. Biraz yulaf ezmesi, süt, kırmızı meyveler ve balı mikserde kısa bir süre bızzzzzzlatın ve içeceğinizi öğün yerine tüketin. Yaz aylarında içine birkaç küp buz da ekleyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi Tadı Nasıl?

Yulaf ezmesi çiğ bir ürün olduğu için hafif bir ham tadı vardır. Bu tadı süt ya da yoğurtla karıştırarak yok edebilirsiniz. Özellikle tarçın gibi baharatların karışıma girmesi ya da taze meyve çeşitlerinin eklenmesiyle oldukça lezzetli bir tarif elde edersiniz. Yulaf tadının acı olarak tarif edilmesinin sebebi tazelikten gelen ham tadıdır.

 

Yulaf Ezmesiyle Diyet Yapılır Mı?

Yulaf yavaş yakılan karbonhidrat içerdiği için diyet listelerinde ekmek ya da hamur işleri yerine verilebilir. Besleyici yapısı ve hazırlanırken kullanılan süt ve yoğurt gibi değerli malzemelerle harmanlanmasından dolayı ana ya da ara öğünler için güzel bir alternatiftir. Lif bakımından zengin olan ürün glüten içermediği için hem alerji yapmaz hem de uzun süre tok kalmanızı sağlar.

 

Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı?

Yulaf ezmesi sporcu beslenmelerinde ön plana çıkan bir malzemedir. Diyet listelerinde de sıklıkla yer verilir. Ürünün hem besin değeri hem de lif oranı yüksektir. Tokluk hissi veren bu ürünle fazladan atıştırmanın önüne geçerek kilo verebilirsiniz.

 

Gece Yulaf Yemek Kilo Aldırır Mı?

Belli bir saatten sonra kalorili gıdalar tüketmek kilo dengenizi bozabilir. Bu sebeple sabah ve öğle öğününü kuvvetli akşam yemeğini ise hafif tüketebilirsiniz. Gece geç saatte ise yemek yenilmesi uzmanlar tarafından önerilmez. Hem uyku saati öncesi sindirim konusunda da ağırlık vereceğinden dolayı uyku kalitenizi de bozabilir. Ama önünüzde uzun mesai içeren bir gece varsa sağlıklı atıştırmalık seçeneği olan yulaf ezmesiyle bir kase hazırlayabilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır Mı?

Yulaf ezmesi önerilen miktarlarda tüketildiğinde kilo aldırmaz hatta kilo vermenize yardımcı olur. Ürünü harmanladığınız malzemelerde oldukça önemlidir. Yağlı tohumlar, kuruyemişler ve meyvelerle harmanladığınız bu ürünü sağlıklı beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi İçindekiler Nelerdir?

Fellas Glutensiz Yulaf Ezmesi, her tanesi özenle seçilmiş Jumbo yulaftan incecik çekilerek hazırlanır. Vegan beslenenler için uygun bir üründür. Bir porsiyon yulaf ezmesi ortalama 30 gram ve yaklaşık 117 kalori içerir. Tüketilmeden önce harmanlanan malzemeyle birlikte kalori miktarı farklılaşacaktır. Protein, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Sağlıklı atıştırmanın en doğal yolu olan bu ürün %100 doğal, katkısız ve koruyucusuz hazırlanarak 300 gr’lık paketlerle satışa sunulur.

 

Yulaf Ezmesi Bozulur Mu?

Fellas Glutensiz Yulaf Ezmesi, uygun saklama koşulları altında raf ömrü uzun bir üründür. Paket açıldıktan sonra ağzının kapalı tutulması sonucunda kolay kolay tazeliğini yitirmez. Yulafla hazırladığınız tarifler ise içinde süt ya da yoğurt varsa buzdolabında 2-3 gün kadar bozulmadan durabilir.

 

Yulaf Pişirilmeden Yenir Mi?

Yulaf, pişirilmeden ya da pişirilerek tüketilebilir. Ürünü başka bir malzemeyle karıştırırsanız çiğ ya da pişirerek tüketme konusunda farklı kararlar alabilirsiniz. Ürünü tüketmeden önce damak zevkinize göre çiğ ya da pişmiş yiyebilirsiniz.

 

Yulaf Ezmesi Suyla Yenir Mi?

Yulaf ezmesini hangi malzemelerle harmanlayacağınızı damat zevkinize göre karar verin. Süt, badem sütü, soya sütü, yağsız süt, laktozsuz süt gibi çeşitlerle ya da yoğurt, süzme yoğurt ve meyveli yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. İsterseniz meyve suyu ya da sadece su ile yumuşatarak da ürünü tüketmeniz mümkün. Yulaf ezmesi en çok süt ve yoğurtla birlikte tüketiliyor.

Sağlıklı beslenmek isteyen herkesin günlük menüsünde yer alan yulaf ezmesi günü huzurlu ve rahat geçirmenizi sağlar. Farklı malzemelerle harmanlayarak her gün yulaf ezmesi tüketme şeklinizi değiştirebilirsiniz. Ürünü elde etmek için sepete eklemeniz ve satın almanız yeterli olacaktır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.